Verzekeringen

Over particuliere verzekeringen

Wij zijn experts op het gebied van verzekeringen. Of het nu gaat om jouw auto, je woning of je uitvaart. Wij hebben de passende oplossing voor je en altijd zonder provisie.

Lees meer over :

Inleiding verzekeringen

Verzekeringen, veel mensen zien het als een noodzakelijk kwaad. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten verzekeringen. De ene nuttiger dan de andere.
Maar hoe weet je nu of:

 • Jij wel de juiste verzekeringen hebt?
 • Je niet te veel betaalt voor je verzekeringen?
 • Je geen overbodige of dubbele dekkingen hebt?

Met onze assurantiecheck krijg jij antwoord op deze vragen.
We hebben 2 checks voor jou binnen ons Basis- en Plus Pakket. Wil je dit combineren met ons uitgebreide financiële planning? Dan kies je voor ons Top Pakket. We leggen je het graag uit.

Natuurlijk kun je altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek met ons aanvragen.

Verzekeringen

Verzekeringen zijn er in alle soorten en maten. Wij maken hierbij een onderscheid tussen schade- en levensverzekeringen.
De belangrijkste verzekeringen leggen wij uit. Ook vind je antwoord op een aantal veel gestelde vragen.

Woonhuis- of opstalverzekering

De woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genaamd.

Jouw eigen huis is natuurlijk een kostbaar bezit. Je wilt dan ook dat schade aan je huis zo snel mogelijk wordt hersteld. Heb je een hypotheek op je woning dan is een opstalverzekering meestal verplicht door de geldverstrekker.

Je verzekerd de zogenaamde herbouwaarde. Dat is gelijk aan de kosten van herbouw van de woning, inclusief fundering, schuren en andere bijgebouwen. De herbouwwaarde is niet de verkoopwaarde van de woning, in tegenstelling tot wat men wel eens denkt. 

Het is belangrijk dat je voor de juiste waarde bent verzekerd. Onderverzekering, dus te laag verzekerd, kan zorgen voor een te kleine uitkering bij schade. De verhouding tussen de werkelijke herbouwwaarde en de verzekerde herbouwwaarde bepaalt namelijk de vergoeding bij schade. Veel verzekeraars bieden daarom een garantie tegen onderverzekering aan. Dit voorkomt de onplezierige gevolgen van een te lage dekking.

Voorbeeld:
Werkelijke herbouwwaarde: € 300.000
Verzekerde herbouwwaarde: € 200.000
Schadebedrag: € 12.000
Schadevergoeding: € 8.000 (€ 200.000 / € 300.000) X € 12.000)
Negatief verschil: € 4.000

Wij berekenen de herbouwwaarde voor jou als klant en zorgen voor een garantie tegen onderverzekering.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering moet bij je passen. Deze verzekering zorgt voor een schadevergoeding bij brand, diefstal of stormschade. Het is ook mogelijk om de dekking uit te breiden, zodat er meer onvoorziene schade aan de spullen in en rond je huis verzekerd zijn.

Met een zogenaamde inboedelwaardemeter kun jij de waarde van jouw inboedel bepalen. Je hebt vaak meer in huis dan je denkt. Denk eens aan al je apparaten, sieraden, kleding, voorraad in de keuken, voorwerpen met emotionele waarde en, niet te vergeten, je huisdier(en).

Met de juiste inboedelwaarde kun je onderverzekering voorkomen. Niets is zo vervelend als een lagere uitkering krijgen wanneer je toch een keer schade hebt.

Wanneer je kiest voor ons Basis- , Plus- of Top pakket hoef jij je hier niet druk over te maken. Wij regelen dat je inboedel goed verzekerd is en blijft.

Aansprakelijkheidsverzekering

Schade kan op heel veel manieren ontstaan. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat jij of één van je gezinsleden onbedoeld spullen van een ander beschadigt of dat iemand door jouw schuld gewond raakt. In dat geval mag je ervan uit gaan dat jij hiervoor meestal aansprakelijk bent.

Een schadeclaim kan hoog oplopen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt de financiële gevolgen van de aansprakelijkheid van jou en je gezin voor materiële schade (schade aan spullen) en letselschade (schade aan de gezondheid van mensen).

Wanneer ben je aansprakelijk?
Als je iets doet waardoor schade ontstaat, dan kun je daarvoor op grond van de wet aansprakelijk zijn. Dat betekent dat je de financiële schade moet vergoeden. Ook kun je aansprakelijk zijn voor schade die veroorzaakt is doordat je niets hebt gedaan, terwijl je wel wat had moeten doen. Dit staat in de wet. Voor deze wettelijke aansprakelijkheid biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking.

Een aansprakelijkheidsverzekering is (nog) geen wettelijke verplichting maar het niet afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering kan grote financiële consequenties voor je hebben.

Wij zoeken altijd een goede passende verzekering voor jou en je gezinsleden. 

Reis- en annuleringsverzekering

Vakantie betekent vooral plezier. Even nergens aan denken. Om jouw reis zorgeloos te laten verlopen, is het verstandig om van tevoren te bedenken of je goed verzekerd bent. Je kunt op vakantie namelijk ook voor ongemakken komen te staan.

Wij stellen samen met jou de doorlopende reisverzekering samen. Of je nu op vakantie gaat naar de zon, op wintersport gaat of stage/vrijwilligerswerk in het buitenland gaat doen, voor al deze activiteiten is een passende dekking af te sluiten. Mocht er iets gebeuren, dan staan de alarmcentrales paraat: 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Een reisverzekering verzekert dus jou en/of jouw eigendommen tijdens je vakantie of een weekendje weg. Een doorlopende reisverzekering kan uitgebreid worden met een doorlopende annuleringsverzekering. 

Nadat je een reis hebt geboekt, kan er van alles gebeuren waardoor de reis niet door kan gaan. Ook tijdens de reis kun je door omstandigheden terug moeten. Ongeacht wanneer de pech toeslaat dekt de doorlopende annuleringsverzekering de financiële risico’s en ben je verzekerd van snelle en professionele hulp.

Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering zorgt voor een gerust gevoel.

Je staat er niet altijd bij stil maar conflicten kunnen zich in allerlei situaties voordoen met soms ingrijpende financiële gevolgen. Als zaken dan niet goed worden opgelost, kunnen ze veel ongemak en onzekerheid veroorzaken.

Een rechtsbijstandverzekering is daarom een belangrijk onderdeel van jouw verzekeringspakket, zeker wanneer je bijvoorbeeld:

 • binnenkort een huis gaat kopen en/of verbouwen;
 • een auto koopt en veel met de auto op weg bent;
 • regelmatig (via internet) aankopen doet;
 • continuïteit van inkomen belangrijk vindt.

Je staat er, wanneer je een conflict krijgt, niet alleen voor. Specialisten die de weg weten in de complexe wereld van wetten en regels helpen je dan, zonder dat je voor hoge kosten komt te staan.

Wij kijken samen met jou naar de dekkingsmogelijkheden en premie.

Autoverzekering

De WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is een verplichte verzekering. De schade die wordt veroorzaakt door of met jouw auto is verzekerd.

Je kunt de dekking ook aanvullen met een beperkte of volledige casco dekking. De beperkte casco dekking vergoedt schade door brand, storm, hagel, diefstal en inbraak. Ook autoruitschade is dan gedekt.

De volledige casco dekking (allrisk) biedt ook dekking voor schade aan jouw eigen auto (schade door eigen schuld).

Schadeverzekering Inzittenden

Deze verzekering is een aanvulling op de motorrijtuigverzekering. Na een ongeval krijgen de bestuurder en de medepassagiers de letselschade en schade aan bagage of kleding vergoed.

Ook is er een vergoeding voor inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten en smartengeld.

Ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering verstrekt een uitkering indien de verzekerde een ongeval overkomt.

Er volgt een uitkering na overlijden, maar ook na blijvende invaliditeit.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan functieverlies van een arm of been, amputatie van een lichaamsdeel, hersentrauma of dwarslaesie.

Deze verzekering is ook als aanvulling op een motorrijtuigenverzekering (zoals bijvoorbeeld  de auto- of motorverzekering) af te sluiten.

Bromfietsverzekering

De WA-verzekering ( wettelijke aansprakelijkheid) is een verplichte verzekering. De schade die wordt veroorzaakt door of met jouw bromfiets is verzekerd.

Je kunt de dekking ook aanvullen met een beperkte of volledige casco dekking. De beperkte casco dekking vergoedt schade door brand, storm, hagel en diefstal.

De volledige casco dekking (allrisk) biedt ook dekking voor schade aan jouw eigen bromfiets (schade door eigen schuld).

Pleziervaartuig

In Nederland bestaat er geen verplichting om een bootverzekering af te sluiten. In bepaalde situaties kan dit wel verplicht worden gesteld door bijvoorbeeld een beheerder van een jachthaven of botenstalling.

Je kunt kiezen voor de WA- dekking (wettelijke aansprakelijkheid) om schade aan derden af te dekken. Je kunt de dekking ook aanvullen met een beperkte of uitgebreide casco dekking.

Camperverzekering

De WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is een verplichte verzekering. De schade die wordt veroorzaakt door of met jouw camper is verzekerd.

Je kunt de dekking ook aanvullen met een beperkte of volledige casco dekking. De beperkte casco dekking vergoedt schade door brand, storm, hagel, diefstal en inbraak. Ook ruitschade aan je camper is dan gedekt.

De volledige casco dekking (allrisk) biedt ook dekking voor schade aan jouw eigen camper (schade door eigen schuld).

Motorverzekering

De WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is een verplichte verzekering. De schade die wordt veroorzaakt door of met jouw motor is verzekerd.

Je kunt de dekking ook aanvullen met een beperkte of volledige casco dekking. De beperkte casco dekking vergoedt schade door brand, storm, hagel, diefstal en inbraak.

De volledige casco dekking (allrisk) biedt ook dekking voor schade aan jouw eigen motor (schade door eigen schuld).

Caravanverzekering

Een caravanverzekering dekt schade aan of diefstal van je caravan. Schade die je met je losgekoppelde caravan aan een ander toebrengt, valt in veel gevallen onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).  Als de caravan nog gekoppeld is aan jouw auto en je veroorzaakt schade dan geldt de aansprakelijkheidsverzekering van de auto.

De caravan kun je verzekeren tegen storm, hagel, diefstal, brand, blikseminslag en eigen schuldschade.

Uitvaartverzekering

De enige zekerheid die we hebben is dat we ooit een keer komen te overlijden. Na je overlijden heb je op dit moment een aantal mogelijkheden voor wat betreft je stoffelijk overschot.
Je kunt kiezen voor:

 • Een begrafenis
 • Een crematie
 • Je lichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap
 • Je lichaam laten resomeren (vanaf 2021)

Een simpele uitvaart kost echter al snel > € 7.500

Met een uitvaartverzekering zorg jij ervoor dat er geld beschikbaar komt om de kosten van jouw uitvaart te betalen. Je kunt er voor kiezen om alles door de verzekeringsmaatschappij te laten regelen, dit noemen wij een naturaverzekering. Je kunt er ook voor kiezen om een geldbedrag te verzekeren. 

Levensverzekering

Een (plotseling) overlijden kan zorgen voor grote financiële problemen voor jouw nabestaanden.

Het is dus belangrijk om goed te kijken wat jouw financiële situatie wordt wanneer jij of je partner onverhoopt komt te overlijden. Als je daarmee risico's loopt dan kun je overwegen om hiervoor een levensverzekering af te sluiten. Een dergelijke verzekering keert dan geld uit wanneer jij of je partner zou overlijden binnen een bepaalde termijn.

Binnen ons Top Pakket bieden wij je ons Securium Totaalplan®  aan. Hiermee krijg je een goed overzicht van jouw specifieke risico's. Heb je al verzekeringen lopen waarvan je denkt dat deze goed zijn, dan kunnen wij dit voor je bekijken binnen ons Plus Pakket. 

Wat is onderverzekering?

Onderverzekering wil niets meer zeggen dan dat je te laag verzekerd bent. Dit kan uiteraard vervelende consequenties hebben.

Voorbeeld:
Je inboedel is verzekerd voor € 50.000, terwijl de werkelijke waarde € 75.000 is. Je hebt dan dus slechts 2/3e deel verzekerd.
Wanneer je nu een schade van € 15.000 oploopt zal de verzekeraar hiervan dus € 10.000 vergoeden.

Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor levens- en uitvaartverzekeringen.
Een te laag verzekerd bedrag kan fout uitpakken.

Het is dan ook zinvol om al je verzekeringen met enige regelmaat tegen het licht te houden. Binnen onze abonnementen is dat standaard geregeld. Je hebt daar dus geen omkijken meer naar. 

Wat is een zogenaamde pakketpolis?

Veel schadeverzekeringsmaatschappijen werken met zogenaamde pakketpolissen. Je hebt dan  één verzekeringspolis waarop meerdere verzekeringen zijn ondergebracht. Denk bijvoorbeeld aan je woning-, inboedel-, reis- en autoverzekering.

Meestal krijg je een korting wanneer je meerdere verzekeringen op één polis afsluit. Echter het is niet altijd de slimste manier van verzekeren. Je zult altijd een goede afweging moeten maken tussen enerzijds de verzekeringsvoorwaarden en anderzijds de premie die je moet betalen. 

Wij bekijken het graag voor je, kijk bijvoorbeeld eens bij ons Basis Pakket. 

Wat is provisie op een verzekering?

Provisie is een financiële vergoeding die een verzekeringsmaatschappij betaalt aan de tussenpersoon die de verzekering voor jou heeft geregeld en/of in beheer heeft. Dit is een percentage van de door jouw te betalen premie. Een tussenpersoon heeft in dat geval dus belang bij zoveel mogelijk premie. Immers hoe meer premie hoe hoger de provisie.

Omdat wij van Securium Totaalplan® dit niet logisch vinden, kiezen wij er voor om ons rechtstreeks door jou als klant te laten betalen voor onze dienstverlening. Bij ons betaal je een vast bedrag per maand voor het door jouw gekozen abonnement. De premie die je vervolgens betaalt aan de verzekeringsmaatschappij is dan zonder provisie en dus veel lager. 

Omdat het voor ons niet van belang is hoeveel verzekeringen jij afsluit, kunnen wij je dus altijd volledig onafhankelijk adviseren.

Jouw grote voordeel bij ons is dat je slechts één tarief betaalt voor het beheer van jouw schade- en levensverzekeringen, eventuele hypotheek en vermogensrekening.

Zorg- of ziektekostenverzekering

De zorgverzekering (het basispakket)  is een verplichte verzekering. De inhoud van het basispakket is wettelijk bepaald. De zorgverzekeraars bieden aanvullende verzekeringen aan. De inhoud hiervan bepalen de zorgverzekeraars zelf.

De basisverzekering dekt de standaard zorg van bijvoorbeeld het ziekenhuis, de huisarts of de apotheek.

Een aanvullende verzekering is een verzekering die je kunt afsluiten naast de basisverzekering. De basisverzeering vergoedt namelijk niet alles. Je kunt je bijvoorbeeld extra verzekeren voor fysiotherapie, zorg in het buitenland, orthodontie, alternatieve geneeswijzen en brillen.

©  2023  -  Securium Totaalplan®
Wij werken samen met o.a. www.bedrijfshypotheek.nl en www.hypotheekcompany.nl