Financieringen

Geld lenen kost geld, doe dat dus zo goedkoop mogelijk. 

Als je tijdelijk wat extra financiële ruimte nodig hebt dan kan een financiering een oplossing zijn. Je begrijpt dat je daarvoor een vergoeding in de vorm van een rente moet betalen.

Wij helpen om naar de mogelijkheden en de juiste vorm van financieren te kijken. Jij kunt dan een goede keuze maken en weet dat het een passende financiering voor je zal zijn. 

De onderwerpen die je hier kunt vinden zijn:

Financiering

Heb je vragen over financieringen? Kijk hieronder eens of je het antwoord kunt vinden. Zo niet, stel je vraag dan aan ons of maak direct een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Lagere maandlasten op je financieringen?

Het is slim om te kijken of jouw financieringen goedkoper kunnen.

Net als bij de hypotheken is de rente op financieringen de laatste jaren sterk gedaald.
Ook kan het handig zijn, als jij meerdere financieringen hebt, om te kijken of je deze niet allemaal bij één partij kunt onderbrengen.

Maak gebruik van onze GRATIS financieringsscan. 
Misschien begin je morgen dan al met besparen.

Wat is een Doorlopend Krediet?

Een Doorlopend Krediet is een vorm waarbij je geld leent en maandelijks een vast bedrag betaalt aan rente en aflossing.
Dit is dan meestal een percentage van de oorspronkelijke hoofdsom, bijvoorbeeld 2%.

Kenmerkend voor het Doorlopend Krediet is dat je gedurende de looptijd het afgeloste bedrag weer kunt opnemen tot aan de hoofdsom. 

Deze vorm kan geschikt zijn voor mensen die regelmatig wat extra financiële ruimte nodig denken te hebben.

Wat is een Persoonlijke Lening?

Met een Persoonlijke Lening kun je beschikken over extra geld.

Kenmerk van deze lening is dat je deze op basis van annuïteiten aflost. Je hebt dus gedurende de afgesproken periode een vaste extra maandlast. 

Deze vorm is met name prettig wanneer je dit voor een eenmalige aanschaf wilt gebruiken zoals bijvoorbeeld een lening voor een auto.

Gebruik je de financiering voor het verbeteren van je eigen woning dan is de rente hiervan ook fiscaal aftrekbaar, net als bij een hypotheek. 

Wat is het BKR?

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) registreert de meeste kredieten.De meeste geldverstrekkers hebben toegang tot dit register.

Wanneer jij een aanvraag doet voor een geldlening of hypotheek dan zal de geldverstrekker controleren of er meer kredieten zijn. Hiermee kan voorkomen worden dat je te veel geld leent waardoor er betalingsproblemen kunnen ontstaan. We noemen dat overkreditering.    

Jij kunt zelf inzage krijgen bij het BKR door op de website van het BKR in te loggen met je IDIN.

Waarvoor mag ik een financiering gebruiken?

Er is meestal sprake van een consumptieve lening wanneer je financiert. In de basis ben je helemaal vrij om het geld te besteden.

De meeste geldverstrekkers zullen echter wel een bestedingsdoel willen weten. Immers een lening moet zoveel mogelijk passend zijn.

Voorbeeld: Wanneer je een lening voor een auto wilt afsluiten dan is het niet slim als deze lening een looptijd heeft van 10 jaar.

Je betaalt dan namelijk nog voor je auto terwijl je die waarschijnlijk niet meer hebt. 

©  2023  -  Securium Totaalplan®
Wij werken samen met o.a. www.bedrijfshypotheek.nl en www.hypotheekcompany.nl